Descriere companie

Servelect (www.servelect.ro) este o companie de servicii energetice (ESCO) din Cluj-Napoca, cu o experienta de peste 15 ani in identificarea si implementarea solutiilor de optimizare a consumurilor energetice si, implicit, a costurilor operationale.

Misiunea Servelect este de a sprijini industria si comunitatile locale din Romania sa devina mai eficiente, prin proiecte integrate de energie durabila, astfel incat, impreuna, sa aiba o amprenta pozitiva asupra oamenilor si mediului inconjurator.

Descoperiti portofoliul nostru de proiecte: https://servelect.ro/portofoliu/

 

Contact

SERVELECT

Address: Str. Teleorman 33, Cluj-Napoca

Tel: 0364 730 808

Email: consultanta@servelect.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Servelect.Romania

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/servelect

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=5eM3BNk8Kcs

Website: www.servelect.ro

Informatii utile

Servelect este unic distribuitor in Romania al turbinelor de cogenerare Capstone, fabricate in SUA. Aplicatiile pornesc de la 30 kWel si ajung pana la 30 MWel in sistem modular.

Tehnologia Capstone este una matura, cu peste 5 milioane de ore de functionare la nivel mondial. Solutiile de cogenerare cu turbine Capstone folosesc tehnologia rulmentilor pe perna de aer, cu o singura piesa in miscare, fara uleiuri de lubrifiere si fara frecari in functionare. Astfel, uzura este minimala, iar costurile de operare sunt mai reduse fata de alte tehnologii.

Turbinele Capstone au o disponibilitate ridicata, de pana la 8700 ore/an. Datorita constructiei modulare, se poate interveni la unul dintre module pentru service / mentenanta, fara a afecta functionarea celorlalte module.

De asemenea, tehnologia are un nivel redus de emisii de gaze cu efect de sera, fiind compatibila cu legislatia in vigoare.

Aplicatiile unde implementarea unei cogenerari pe baza de turbina reduce consumurile, costurile si emisiile sunt cele care  utilizeaza aer fierbinte/abur/apa calda/apa racita/frig si electricitate cel putin 4500 ore/an.

Solutiile de cogenerare cu turbine Capstone ofera o gama variata de aplicatii pentru: industria oli&gas (pentru toate etapele de productie upstream, midstream si downstream), statii de epurare, abatoare, industria laptelui, industria berii, prelucrarea si conservarea fructelor si a legumelor, producerea de hrana dezhidratata, producerea medicamentelor, producerea de caramida, gresie si BCA, industria hartiei, producerea de silicati, producerea asternutului pentru pisici, cladiri de birouri si rezidentiale, piscine, centre de date, spitale.

Turbinele Capstone pot valorifica aproape orice tip de combustibil lichid sau gazos, inclusiv gaz metan, biogaz, LPG, propan, diesel, gaze de sonda etc.

Aflati care sunt beneficiile utilizarii turbinelor Capstone in comparatie cu tehnologiile alternative: https://servelect.ro/sisteme-de-cogenerare-cu-microturbine-capstone/

 

Oportunitati de finantare dedicate mediului industrial

1.POIM 6.2 – implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice:

  • Beneficiati de pana la 000 EUR, 100% nerambursabili si fara contributie proprie din partea dumneavoastra;
  • Din totalul proiectelor depuse pe POIM 6.2 pana in prezent (32 de proiecte), pentru 12 dintre ele (37%) Servelect a realizat studiile de fezabilitate, 3 proiecte fiind deja si implementate.
  • Referintele noastre: Vel Pitar (Ramnicu Valcea), Comelf (Bistrita), Sortilemn (Gherla), Celco (Constanta), Faist Mekatronic (Oradea), Cemacon (Zalau), Takata Romania (Arad), Hoeganaes Corporation Europe (Buzau), Saturn (Alba), Apulum (Alba), Plimob (Sighetu Marmatiei), Elpreco (Craiova);

2.POIM 6.4 – implementarea unui sistem de cogenerare

  • Co-finantare nerambursabila de pana la 60% pentru companii mari, pentru implementarea unei instalatii de co/trigenerare, astfel incat sa produceti local energia electrica si termica necesara in procesul de productie.
  • Referintele noastre: proiectul cel mai avansat al Servelect este cel pe care l-am realizat pentru Cemacon (fabrica de blocuri ceramice din Zalau); In cadrul acestui proiect Servelect a realizat: elaborarea studiului de fezabilitate, proiectarea instalatiei de cogenerare, iar din luna septembrie vom incepe implementarea propriu-zisa a centralei de 1.2 MWel.